Архівний відділ

Васильківської міської ради

Київської області

a

План

План розвитку архівної справи на 2013 рік


План розвитку архівної справи на 2013р. розроблено у відповідності з рекомендаціями Державного архіву Київської області. Найважливішу увагу на наступний 2013р. приділено:

  1. Вчасному комплектуванню фондів документами НАФ згідно затвердженого графіку приймання документів на 2013р.;
  2. Забезпеченню збереженості документів у відповідності до розпоряджень Державних інституцій влади;
  3. Використанню документів та обслуговуванню громадян на належному рівні.

 1. Забезпечення збереженості та державний облік документів Національного архівного фонду

Планується оправлення та підшивка 69 од.зб.

Заплановано здійснити щорічне планове перевіряння наявності документів фондів : фонду №6 (Відділу культури Васильківської міської ради); фонду №9 (Громадсько політична газета Васильківщини «Життя і слово»); фонду №14 (Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2)– всього 235 од. зб.

2. Створення та розвиток науково-довідкового апарату до документів Національного архівного фонду

Заплановано удосконалення та перероблення описів управлінської документації -128 од.зб.

Продовжити каталогізацію фонду №1 (Васильківська міська рада) із виготовленням 139 каталожних карток.

3. Формування Національного архівного фонду. Контроль за організацією зберігання документів Національного архівного фонду в архівних підрозділах установ

На державне зберігання заплановано прийняти документи від чотирьох установ : Васильківської міськрайонної громадсько-політичної газети «Життя і слово», Васильківська центральна районна лікарня, ВАТ «Западинське», Товариство з додатковою відповідальністю «Електропобутприлад» – всього 1018 од.зб.

Заплановано схвалити описів на управлінську документацію – 62 од.зб.

Погодити установам міста - 8 номенклатур справ, 5 інструкцій з діловодства, 4 положення про Експертні комісії, 6 положень про архівні підрозділи.

За необхідністю буде надаватись методична допомога в упорядкуванні документів , складанні актів про виділення до знищення документів, що не підлягають зберіганню, історичних довідок.

Заплановано проведення 2-х комплексних, 2-х тематичних та 3-х контрольних перевірок архівних підрозділів установ та організацій.

Проведення одного семінару на теми : «Складання номенклатур справ»; « Складання описів справ постійного зберігання та описів №2-ос»;

4. Використання інформації документів Національного архівного фонду

Протягом 2013 року заплановано виконання 420 тематичних запитів.

Буде надаватися можливість працювати з документами користувачам ; а також

видаватись справи в тимчасове користування офіційним представникам установ.

5. Зміцнення матеріально - технічної бази архіву, його охоронної і пожежної безпеки.

Заплановано порушувати питання перед місцевою владою про ремонт приміщення архівного відділу, закупівлю стелажів, картонажів, підключення пожежної сигналізації.

Планується поетапно створення електронного каталогу архіву, доповнення каталогу новими даними, внесення змін та виправлень, забезпечення його функціонування, створення описів в електронному вигляді та розміщенні їх на сайті архіву, введення в комп'ютер даних з існуючих описів на папері, внесення змін та доповнень, нових даних, забезпечення функціонування.